مضرات چای برای سلامتی - نیازهای روز

نیازهای روز

مضرات چای برای سلامتی

    نظر

مضرات چای برای سلامتی

1. چای داغ ممکن است خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش دهد

نتایج مطالعه‌ای در 2008 نشان داد، نوشیدن چای بسیار داغ ممکن است خطر ایجاد سرطان مری را در افراد افزایش دهد.

این مطالعه افرادی را که به صورت معمول چای سیاه می‌نوشیدند، مورد بررسی قرار داد. آن‌هایی که چای داغ (65 تا 69 درجه‌ی سانتی‌گراد) یا چای بسیار داغ (بیش از 70 درجه‌ی سانتی‌گراد) می‌نوشیدند، بیش از سایرین در معرض ابتلا به سرطان مری قرار گرفتند. این مطالعه هم‌چنین دریافت، آن‌هایی که چای‌شان را ظرف 3 دقیقه بعد از ریختن چای در فنجان می‌نوشند، نسبت به آن‌هایی که قبل از نوشیدن چای اجازه می‌دهند، به مدت 4 دقیقه یا بیش‌تر، خنک شود، بیش‌تر در معرض ابتلا به سرطان قرار می‌گیرند.

2. چای ممکن است باعث فلوئوروزیس استخوانی شود

مواردی از آدم‌هایی وجود دارند که با نوشیدن چای زیاد به استخوان‌های‌شان آسیب زده‌اند.

موردی که در نشریه‌ی پزشکی نیوانگلند منتشر شد،‌ به طور مفصل به شرح وضعیت زن 47 ساله‌ای پرداخت که در اثر نوشیدن زیاد چای دچار شکنندگی استخوان شد و تمام دندان‌های‌اش را از دست داد. این زن هر روز به اندازه‌ی 100 تا 150 چای کیسه‌ای مصرف می‌کرد؛ و همین عامل مصرف روزانه‌ی فلورایدش را به بیش از 20 میلی‌گرم رساند.

برگ‌های کهنه‌ی چای نسبت به برگ‌های جوان‌تر حاوی فلوراید بیش‌تری هستند؛ از این رو، خطر ایجاد فلوئوروزیس استخوانی ناشی از برگ‌های جوان‌تر چای ممکن است کم‌تر باشد.

3. چای ممکن است خطر سرطان پروستات را افزایش دهد

پژوهشی در دانشگاه گلاسگو به ارتباط میان مصرف سنگین چای و افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات پی برد.

این پژوهش نشان داد، مردانی که روزانه بیش از هفت فنجان چای می‌نوشند نسبت به آن‌هایی که هرگز چای نمی‌نوشند یا چای اندکی می‌نوشند (یعنی روزانه از 0 تا 3 فنجان) تا 50 درصد بیش‌تر در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند. نوشیدن روزانه 4 تا 6 فنجان چای نسبت به نوشیدن روزانه 0 تا 3 فنجان جای افزایش قابل توجهی در احتمال ابتلا به سرطان پروستات ایجاد نمی‌کند.

توجه: وجود ارتباط میان چای و سرطان پروستات به این معنی نیست که چای باعث ایجاد سرطان پروستات می‌شود. عوامل دیگری نیز می‌توانند در ایجاد این سرطان تاثیرگذار باشند، از جمله افزایش سن، رژیم غذایی، استرس، سابقه‌ی خانوادگی، و غیره.

4. چای ممکن است دارای عوارض منفی کافئین باشد

چای به طور طبیعی حاوی کافئین است. با این‌که کافئین دارای فوایدی نظیر افزایش انرژی و هوشیاری است، در صورت مصرف بیش از اندازه یا ابتلا به حساسیت به کافئین ممکن است دچار برخی عوارض جانبی منفی آن شوید.

عوارض منفی رایج کافئین عبارت هستند از دشواری در خوابیدن، افزایش ضربان قلب، افسردگی، اضطراب، حملات درد، و غیره.

هم‌چنین به یاد بسپارید کافئین ماده‌ای اعتیادآور است. اگر مصرف آن را کاهش دهید یا آن را کاملا از رژیم غذایی‌تان حذف کنید، ممکن است دچار علائم ترک کافئین (خماری) شوید؛ علائمی از قبیل سردرد، تحریک پذیری، و حالت تهوع.

امیدوار هستیم از خواندن این مقاله و آگاهی از  عوارض جانبی احتمالی مصرف چای لذت برده باشید.

هر چه اطلاعات بیش‌تری در مورد چای یاد می‌گیرید، به‌روز بودن اطلاعات‌تان در زمینه‌ی عوارض جانبی چای نیز از اهمیت بیش‌تری برخوردار می‌شود.

حتما در نوشیدن چای تعادل را رعایت کنید – از مصرف بیش از اندازه‌ی چای پرهیز کنید، پیش از مصرف اجازه دهید کمی خنک شود، از مصرف چای بسیار پر رنگ خودداری نمایید، و از عدم تداخل دارویی نوع چای با داروهایی مصرفی‌تان اطمینان حاصل کنید. رعایت این موارد احتیاط به شما کمک می‌کند بدون نگرانی از عوارض جانبی چای، این نوشیدنی آرام‌بخش را میل بفرمایید.